Carta de presentació

CARTA DE PRESENTACIÓ

L’Hospital de Manacor ha aconseguit ser inclòs dins el Programa Internacional d’Implantació de Bones pràctiques en Cures, conegut en anglès com a programa Best Practice Spotlight Organizations (BPSO).

Un centre compromès amb l’excel·lència en cures és aquell que és reconegut internacionalment com a institució implicada en l’aplicació, avaluació i manteniment de les Guies de bones pràctiques de l’Associació d’Infermeres d’Ontàrio (RNAO).

A Espanya, aquest programa està liderat per tres institucions compromeses amb la Pràctica Basada en l’Evidència: la Unitat d’Investigació en Cures en Salut (Investen-isciii), el Centre Espanyol per a les Cures de Salut Basades en l´Evidència (CECBE) i l’Associació d’Infermeres d’Ontàrio (RNAO).

Els líders del projecte són Ian Blanco Mavillard, infermer referent en investigació de l’Hospital de Manacor, i Araceli Prieto Alomar, infermera de pràctica avançada hospitalària (Projecte EPAH) de la UH2B.

A més, cada una de les quatre guies de bones pràctiques escollides per ser implantades a l’Hospital de Manacor, compta amb dos líders:

· Guia de Valoració i selecció de dispositius d’accés vascular, liderada per Luis Moreno Mejías, infermer de la Unitat d´Hospitalització de Cardiologia/Neurologia i Enriqueta Márquez Villaverde, infermera i supervisora de la UH2B.

· Guia de Cures i manteniment dels accessos vasculars per reduir les complicacions, liderada també per Luis Moreno i Enriqueta Márquez.

· Guia de Suport a adults que esperen o viuen amb una ostomia, liderada per Lucía Pereyra Bortagaray, infermera i supervisora de la UH3B i Margalida Simonet Bennassar, infermera estomaterapeuta.

· Guia de Lactància materna, liderada per Catalina Pocoví Riera, infermera de la UH2A i Clemente Roldán Ramírez, infermer especialista en obstetricia y ginecologia i supervisor de la Unitat de Paritori.

Aquest projecte és fonamental per incorporar la millor evidència disponible, disminuir la variabilitat en els processos, integrar els pacients en la presa de decisions, donar visibilitat a tots els professionals d’infermeria que fan feina perquè l´Hospital de Manacor sigui un referent en l’excel·lència en cures i sobre tot en la millora de resultats en salut dels usuaris.

Queden molts mesos per endavant de feina intensa que l’equip encara amb molta il.lusió.